5 tips til at undgå stress i sommerferien


For mange mennesker, er det en udfordring at holde ferie. Selvom de har booket et lækkert sommerhus og skal nyde livet og slappe af, kommer hverdagens bekymringer og jobbet alligevel til at fylde alt for meget. I denne artikel giver vi dig nogle gode tips til, hvordan du kan få en god og stressfri ferie i sommerhuset, så du kan vende tilbage til hverdagen fyldt med overskud.

Brug naturen

Det første tip er, at bruge naturen i nærheden af sommerhusområdet til at gå eller løbe en tur. Der er ikke noget bedre end at komme ud og mærke vinden i ansigtet. Det er med til at reducere stress og få dig til at slappe af. Nyd naturen sammen med familien og lad mobiltelefonerne blive hjemme så i ikke bliver forstyrrede. Der findes masser af smukke vandrerruter i Danmark og i kan helt sikkert finde en vandrerrute i nærheden af det sommerhusområde hvor i holder ferie. I kan hente inspiration til vandreruter på nettet eller det lokale turistkontor.

Bestil en måltidskasse

Hvis du vil koble helt af fra alle hverdagens gøremål og bare slappe af, kan du spare masser af tid – og stress – ved at droppe madlavningen og bestille en måltidskasse. Der findes masser af muligheder for spændende og lækker mad med en måltidskasse og det er nemt at få leveret måltidskasser til døren i sommerhuset. Til alle leveringer medfølger detaljerede madopskrifter, så maden kan tilberedes nemt og hurtigt. Du kan få måltidskasser med: Sund mad, kødfrie måltidskasser, måltidskasser med fisk og gourmet måltidskasser. Der er derfor mange muligheder for, at finde en måltidskasse der passer netop til jeres præferencer.

Luk ned for mobil og internet

En af de største stressfaktorer i hverdagen er mobiltelefonen. Telefonen forstyrrer hele tiden, når der kommer beskeder og der tikker e-mails ind. Derfor er det en god idé, at ligge telefonen væk når du skal holde ferie, så du ikke bliver stresset af hele tiden at skulle forholde dig til de beskeder, opkald eller e-mails der tikker ind. Aftal derfor i familien, at der er faste tidspunkter hvor i må bruge mobilen og lad den derefter være slukket.

For at undgå stress gælder det om at værre tilsted i nuet og lade telefon være telefon. De samme gælder i forhold til computer og Ipad, lad dem enten blive hjemme eller brug dem kun i afgrænsede tidsperioder. Har du en arbejdsmobil, er det også en god idé, at lade denne blive hjemme. Husk du holder ferie og din arbejdsgiver er også interesseret i, at du vender tilbage på arbejdspladsen med ny energi.

Lad være med at stresse over økonomien

Det er træls at være på ferie hvis økonomien er dårlig. I sådanne tilfælde kan økonomien hurtig gå hen og blive en kilde til stress. Hvis du ikke har haft mulighed for at spare op, men gerne vil have lidt penge at bruge når i skal hygge jer i sommerhuset, kan det være en mulighed, at tage et kviklån så der er lidt ekstra penge i feriebudgettet. Der findes masser af muligheder for at låne hurtige penge på nettet og ofte går der kun få timer før pengene står på kontoen.

Vi ønsker jer en god og stressfri sommerferie!

maaltidskasse