Gode råd omkring billejebilleje


Når de billige flybilletter er fundet og drømme feriehuset er fundet og booket, så er det tid til at arrangere transporten. Selvom taxakørsel i udlandet er væsentlig billigere end det vi kender til i Danmark, så giver det ofte mening at leje en bil på feriedestinationen. Dels er billeje i udlandet ikke specielt dyrt og dels giver det en super frihed til at komme ud og opleve spændende steder på feriedestinationen.
Men der er god grund til at være ekstra opmærksom, når bilen skal findes. Så her kommer et par ting man bør være ekstra opmærksom på.

Book hos dem du kender

Nettet bugner af udlejningsbureauer og portaler, som alle reklamerer med at være bedst og billigst. Og ofte kan der være nogle hundrede kroner at spare hos de små og ukendte udlejere, men man ved dermed aldrig, hvad der venter, når bilen skal afhentes. Skal man transporteres flere kilometer væk fra lufthavnen for at hente bilen? Risikerer man, at man skal diskutere depositum, lejekontrakt, forsikring og evt. reklamationer med personale, som ikke forstår et ord engelsk? Dette kan man aldrig gardere sig 100 % mod, men vælg et kendt udlejningsbureau som du kender og som måske også opererer i Danmark. Så er der større chance for, at der er styr på tingene.
Vælger man alligevel at booke hos et af de mindre bureauer, så tjek lige bureauet først på Trustpilot eller ved en Googlesøgning. Hvis der er en overvægt af negative anmeldelser, så styr uden om disse udlejere.

Kend dit behov

Mange gør den fejl, at de booker den billigste bil de kan finde. Men ender man op med en mikrobil, og man er en familie på fire med fuld oppakning, så får man et problem, der man opdager, at der ikke er plads til det hele.
Hvis man planlægger at køre mange og lange ture, så kan en større bil med bedre komfort være at foretrække. Og ofte koster det kun nogle få hundrede kroner mere.

Læs det med småt

Sørg for at læse lejebetingelserne igennem, inden bilen bookes. Hvad er indeholdt i lejen? Hvor mange kilometer er med i lejen? Skal bilen returneres med fuld tank, eller bliver du automatisk afregnet for brændstof, uanset om bilen afleveres med fuld eller tom tank. Dette afviger fra bureau til bureau, så en leje som ser billig ud på papiret, kan nemt vise sig at være det dyreste tilbud.
Ved afhentning af bilen, så læs lejekontrakten igennem og tjek at den stemmer overens med dine forventninger.

Undgå unødvendig forsikring

Hvis uheldet er ude så kan billejen blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis der ikke er styr på forsikringen. Som regel er der altid forsikring indeholdt i billejen, men mange oplever at de bliver opkrævet tillægsforsikringer i forbindelse med afhentning af bilen. Typisk accepterer det lokale udlejningsbureau ikke de forsikringer, som er købt gennem en bookingportal, og nægter dermed at udlevere den lejede bil uden køb af ekstra forsikring eller et urimeligt højt depositum. Det bedste råd er derfor, at book kun billejen med den mindste forsikringspakke, og tilkøb så ekstra dækning (full-coverage) på destinationen, således at du er fuld dækket – også ved skader på dæk og glas.

Tjek bilen for fejl

Når bilen aftentes på feriedestinationen, så sørg altid for at tjekke den grundig for buler og ridser. Typisk vil man få udleveret en tegning over de skader, som bureauet har registreret på bilen. Tjek at det ikke er andre skader på bilen, som ikke er registreret. Hvis det er tilfældet, så er det tilbage til bureauet og få en servicemedarbejder til at gennemgå bilen og få dokumentationen ajourført. Er det ikke muligt at få fat i en servicemedarbejder, så dokumenter fejlene med fotos. Det er en træls måde at starte ferien på, men opdages fejlene først ved aflevering af bilen, så hæfter du for udbedringen heraf.

Så er der ikke andet at gøre end at ønske jer en rigtig god tur. Går turen til vores eget dejlige ferieland Danmark, så find inspiration i Travelmore.dk´s oversigt over Danmarks bedste sommerhusområder.

billeje