Oplevelser i Provence

I de kolde danske vintermåneder er det tid til at planlægge det kommende års sommerferie. Med vind, regn og rusk udenfor, så drømmer man nok om en tur syd på til sol og varme. Og her kunne Frankrig være en oplagt feriedestination – og hvorfor ikke besøge den populære region Provence. Provence er utrolig populær af både franskmændene og turister fra hele verdenen. Og med god grund, da området har så meget at byde på:

Sol og varme

Med over 2850 timers solskin om året, hvilket er mere end dobbelt så meget som vi danskere er vant til, så er Provence helt sikkert det rigtige sted at være, hvis du er glad for sol og varme. I sommermånederne når temperaturen ikke ned under 20 grader, så på intet tidspunkt kommer du til at fryse.

Hyggelige landsbyerAix-en-Provence

Hvor skal man næsten starte? Provence er fuld af fantastisk skønne byer og charmerende landsbyer, så der er masser af byer at udforske. En af dem er Avignon i hjertet af Provence, en by med mange kirker og fantastiske kapeller.

Besøg også den charmerende landsby Le Castellet, som ligger hævet i landskabet med helt fantastiske udsigter i alle retninger.

Endelig er der Aix-en-Provence, sandsynligvis en af de smukkeste byer i Provence, hvis ikke i hele Frankrig. Byen er en smuk blanding af byhuse fra det 15. til det 17. århundrede og et væld af pladser og kirker, så det er den perfekte destination for et længere besøg.

Lokale markeder

Frankrig er kendt for deres lokale markeder, og Provence er ingen undtagelse. Flere gange om ugen bliver lokale pladser fyldt med et inferno af lækre frugter og grøntsager, blomster, fisk, kød, honning og et væld af forskellige oste. Som oftest er der tale om lokalt producerede varer i en meget høj kvalitet, som på ingen måde kan sammenlignes med de importerede varer vi finder i supermarkederne i Danmark. Selvom man som turist ikke lige har behov for at foretage madindkøb, så får man nemt et par timer til at gå med at bearbejde de mange dufte og indtryk.

Vin

Frankrig er kendt for deres gode vine og Provence er hjemsted for nogle af de bedste vinslotte. Blandt andet den berømte Chateauneuf-du-Pape i Rhône distriktet beliggende mellem Avignon og Orange. Chateauneuf-du-Pape er kendt som Pavens vin, hvilket stammer tilbage fra det 14. århundrede, hvor Clement V blev valgt som Pave, og han flyttede pavesædet fra Rom til Frankrig.

Selvom den rødvinen er meget dominerende så er området berømt for sin rosévin. Den lyserøde vin er simpelthen fremragende og perfekt at nyde iskold i det varme vejr. Uanset hvilken vin du foretrækker, så kan vi kun anbefale et besøg på en lokal vingård for en vinsmagning.

Gastronomi

Frankrig har altid været kendt for sin gastronomi og Provence er ingen undtagelse. Området er hjemsted for sin andel af fremragende restauranter. Vi anbefaler at du booker bord til et uforglemmeligt måltid på en af de mange Michelin-stjernede restauranter, der findes i Provence. Eksempelvis kan Restaurant Christophe Bacquié på Hotel du Castellet anbefales. I seneste Michelinguide blev restauranten tildelt to Michelin-stjerner. Dine smagsløg vil takke dig for oplevelsen.

Landskabet

Lavendel mark

Snyd ikke dig selv for en tur ud i det billedskønne landskab. Bemærk de smukke lavendelblomst marker, der blomstrer fra juni til august. Duftende lillafarvede rækker af blomster i lige linjer over markerne, får selve landskabet til at se endnu smukkere ud end normalt. Lavendel er på grund af den særlige duft ofte brugt i sæber og toiletartikler.

Nyd også den provencalske kystlinje der snor sig fra den sydøstlige kant af Frankrig fra Camargue til Nice. Denne smukke, varierede kystlinje er hjemsted for nogle fantastiske dejlige strande, smukke landskaber og trendy byer.

Gorges du Verdon, den dybeste kløft i Frankrig, er et af de must-see naturlige vidundere i Provence, som du ikke må snyde dig selv for. Ud over den spektakulære naturoplevelse er dette område perfekt til vandreture eller sejlture. Kajakker kan her lejes, så du kan udforske kløften både til vandet og til fods.


Dette var bare nogle enkelte forslag til oplevelser, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du vælger at lade sommerrejsen gå til Provence i Sydfrankrig. Læs mere om ferie i Provence her og husk at du på ferieboliger.dk også finder et stort udvalg af ferieboliger i regionen.