Genvej til ferieboligkøb i udlandet

Går du og drømmer om at eje en feriebolig i udlandet ? En lækker et lækkert feriehus i Sydfrankrig med egen swimmingpool eller en moderne ferielejlighed i en europæisk storby ? Et sted som du flere gange årligt, som er dit eget ?

Ovenstående kan rigtig mange nok svare ja til, men går du med mere konkrete tanker omkring køb af egen feriebolig i udlandet, så er du måske en smule skræmt af de mange usikkerheder, som følger et sådant boligkøb. Hvordan klares papirarbejdet i forbindelse med købet ? Hvordan sikrer du, at alt foregår efter bogen og overholder gældende lovgivning i såvel købslandet, som i Danmark ? Skal du udleje ferieboligen, for at kunne få økonomien til at hænge sammen ? Og hvem skal sørge for den daglige vedligeholdelse, så du ikke skal bruge al din sparsommelige ferie på kedelige vedligeholdelsesopgaver ?

Det er derfor klogt at alliere sig med en samarbejdspartner i landet, som både kan hjælpe med de juridiske aspekter, men også hjælpe med at etablere kontakt til lokale håndværkere, teltudlejning og servicevirksomheder.

Et alternativ til et solo køb kunne være en af de mange deleordninger, som er blomstret op de seneste år. Her har man typisk en forening, som står for ejerskabet af en eller flere ferieboliger, hvor du som kunde går ind og køber en ejerandel. Udover købesummen på ejerandelen, skal du som ejer også betale et fast månedligt beløb til drift og vedligeholdelse. Til gengæld kan du slappe fuldstændigt af og glemme alt om praktiske opgaver, når du selv bruger ferieboligen. Ejerforeningerne er forskellige i opbygning. Nogle koncentrerer sig om en enkelt feriebolig, mens andre giver dig ejerskab af eksempelvis 5 ferieboliger på forskellige rejsedestinationer, f.eks. Mallorca, Toscana, Sydfrankrig samt storbyer som Barcelona, Paris og Rom.

Ejerforeninger med 5 ferieboliger kan bestå af 20-30 ejere, hvilket også betyder, at der er rift om de populære ferieperioder. Foreningerne råder typisk over et online bookingssystem, hvor ejerne frit kan ”booke” husene i et aftalt antal uger ud fra først-til-mølle princippet.

Ønsker man en feriebolig man kan benytte 3 uger i Juli måned hvert år, så er dette nok ikke lige løsningen for dig. Men kan du rejse hele året og gerne vil veksle lidt mellem forskellige destinationer, så er dette en virkelig attraktiv løsning.

Læs mere om konceptet hos disse udbydere af konceptet:

- www.myhomes.dk
- www.21-5.dk
- www.chateau-clemont.dk