Denne artikel indeholder annonceret indhold

Det skal du huske til sommerhusferien

Skal du også på sommerhusferie i år? Så er der nogle ting, du skal huske, før og mens du er afsted. Her guider vi til de vigtigste ting, så ferien bliver så let og god som mulig.

Rejsekuffer

Underholdningen

Når du lejer et sommerhus på Rømø, på Fanø, ved Vestkysten, på Bornholm eller på Falster, er der rig mulighed for at opleve den danske natur og seværdigheder. Når det kommer til selve sommerhuset, skal du være opmærksom på, at du kan ankomme til et tomt hus uden de store underholdningsformer.

De fleste tænker måske, at de skal opleve så meget af det lokale, at det er unødvendigt at medbringe egen underholdning, men bliver vejret dårligt, er der måske flere ting, I ikke kan opleve. Eller måske rejser I med børn, som hurtigt har brug for at blive underholdt.

Derfor er der brug for medbragt underholdning. De fleste huse kommer gerne med et fjernsyn, men i mange tilfælde vil der ikke være det store udbud af kanaler. Derfor kan I med fordel medbringe følgende ting:

● En god bog

● Et nørkleprojekt – strikning, broderi eller lignende

● Tablet – både til film, serie og underholdning

● Kryds og tværs

● Spil – både brætspil og kortspil, I kan spille sammen

Tager I på ferie med børn, og er der en lang transporttid, er underholdningen i bilen, bussen eller toget et klart must.

Det praktiske

Når du lejer et sommerhus, skal du selv medbringe størstedelen af det praktiske. Der er måske en rulle toiletpapir, et par poser til skraldespanden eller en pose grillkul, når du ankommer, men grundlæggende har du selv ansvaret for at medbringe det, I har brug for. Det står i kontrast til hotelværelset, hvor alt det nødvendige for det meste forefindes.

Derfor bør I på forhånd lave en huskeliste, hvor I skriver alt det nødvendige ned. Det væsentligste til badeværelset inkluderer toiletruller, håndklæder, sæbe, rengøringsmidler og shampoo. Til soveværelset skal I især huske sengelinned, som dog i nogle tilfældes også kan lejes. I køkkenet skal I selv medbringe opvaskemiddel, karklude, sæbe, viskestykker, opvaskebørste, køkkenrulle og håndklæde. Sommerhusene er udstyret med køkkengrej, køleskab og kogeplader/ovn, så I selv kan kokkerere.

Rengøringen

Endnu et aspekt af sommerhusferien, som du skal huske, er rengøringen. Når du forlader for eksempel et hotelværelse, skal du ikke selv gøre rent, men det skal du som udgangspunkt i sommerhuset. Du kan i mange tilfælde tilkøbe slutrengøring, men det er ikke billigt, så hvis du gerne vil spare, så skal du selv svinge kosten.

Der er forskellige rengøringsopgaver, men du vil ofte skulle støvsuge, banke løse tæpper, vaske op, tørre borde af, pudse vinduer, rense toiletter, tørre vaskene af, rengøre køleskab og ovn samt vaske gulv.