Aktiviteter på ferien – LystfiskeriLystfiskeri er mere populært end nogen sinde. Især ser man flere og flere unge mennesker som åbnet øjnene for denne både afslappende og spændende fritidsbeskæftigelse. Måske fordi at mange at de nogle fritidsbeskæftigelser har været mere eller mindre nedlukket under Corona pandamien. Men hvad er det, som gør lystfiskeri så spændende, at man gider stå mange timer i træk og kigge på vandet, mens man ind i mellem kaster snøren frem og tilbage, uden at der sker mere?Lystfiskeri

Lystfiskeri giver et afbræk fra hverdagens stres og jag. Man kan koble helt af og lade tankerne flyve. Selv om man ikke fanger noget, så har den friske luft og den rolige natur en positiv effekt på din krop og dit sind. Så en fisketur er den perfekte fritidsbeskæftigelse under dit ferieophold i et sommerhus nær kysten.

Til en fisketur har du brug for det rigtige udstyr. Begynderudstyr omfattende waders, spinnestang, fiskehjul, fiskeline og blink findes i mange forskellige prislejer men det er noget der kan findes i et ganske fornuftigt prisleje. Hvilke waders til ferien skal man eksempelvis vælge. Hvilken fiskestang skal man som nybegynder vælge? Til at besvare disse spørgsmål, så anbefales det at man starter på siden lystfiskerguiden.dk.

Fiskestangen er naturligvis det mest vigtige udstyr. Valg af stang afhænger af hvilken fisk man forventer at fange. Spinnestangen er et godt sted at starte som ny lystfisker. Det er den type, hvor man konstant kaster ud og hiver ind. En spinder er velegnet når du skal fiske efter hornfisk og havørred.

Der findes et utal af steder at fiske, så når du har booket feriebolig, så brug lidt tid på at undersøge, hvilke fiskemuligheder der findes i området. Er der en stor å, hav eller fjord, så er det altid et dejligt sted at fiske. Men ellers er der næsten altid en put-and-take sø i nærheden.

Inden du tager af sted, så husk på at der er regler som skal overholdes, inden du kaster snøren ud. Er du mellem 16 og 65, så er det lovpligtigt, at du har et lystfiskertegn, for at få lov til at fiske i offentlige farvande. I put and take søer kan du til gengæld fiske uden fisketegn.