Fordele og ulemper ved at leje feriebolg i udlandet

Trænger du til en god varm sommer eller måske et ekstra skud sol i efterårsferien? Så er det sjældent, at du kan få garanti for godt vejr herhjemme. Derfor vælger flere og flere at droppe sommerhuset ved Vesterhavet til fordel for et sommerhus i udlandet. Her kan man få varmere sand under fødderne og bo i et lækkert sommerhus med pool, mens man er omringet af imponerende natur og god mad.

Ovenstående lyder bestemt ikke dårligt, men det er naturligvis ikke alt sammen guld og grønne skove, når man vælger at leje sommerhus i udlandet. Derfor har vi sammensat denne liste over fordele og ulemper ved at leje sommerhus i udlandet.

Droneflyvning

Fordele

Vi starter med alt det fantastiske ved at leje sommerhus i udlandet. Mange af tingene er dem vi nævnte ovenfor, men her får du det i punktform. Ved at leje sommerhus i udlandet får du blandt andet:

- Sandsynligvis bedre vejr
- Muligheden for at opleve andre kulturer
- Muligheden for at se anderledes natur
- Muligheden for at spise lokal mad (hvilket ofte er lig med god mad)
- Muligheden for at være på ferie i udlandet uden at være bundet til et hotelværelse
- Typisk billigere priser på alt (lige fra sommerhusleje til baguettes)
- Muligheden for at kunne holde ferie for alvor Der er mange, der har en tendens til at have svært ved at slippe hverdagen, så længe de stadig er inden for landets grænser. Jovist er man i sommerhus, og det er hyggeligt, men man kan jo lige gå 1 time senere i seng eller stå 1 time tidligere op for lige at tjekke sin e-mail og svare på de vigtigste fra kollegaerne.

Det er lidt nemmere at slippe hverdagens daglige pligter, når man er kommet til udlandet og for alvor er langt væk hjemmefra.

Ulemper

Nu kommer nogle af ulemperne ved at leje sommerhus i udlandet. For dem er der naturligvis også nogle af. Når du lejer sommerhus i udlandet, kan du møde udfordringer såsom at:

- De lokale ikke taler engelsk
- Der er langt hjem i tilfælde af akutte problemer (f.eks. sygdom i familien)
- Kvaliteten og standarden af sommerhuset er ikke nødvendigvis på niveau med den danske
- Rejsen kan blive forsinket på grund af en flyforsinkelse
- Jeres bil mister værdi grundet de mange ekstra kørte kilometer

Hvis du kan leve med ovenstående ulemper ved at leje sommerhus i udlandet, så er det bare at tage af sted ved først mulige lejlighed. Og husk; hvis dit fly bliver forsinket, så kan du altid søge om erstatning fra flyselskabet. Man kan som regel få omkring et par tusinde kroner pr. person ved flyforsinkelser.